Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat

A regisztráció, a honlap szolgáltatásainak igénybe vételének feltétele. Ennek során a felhasználó az alábbi adatokat adja meg:       
Felhasználói név: a későbbiekben ez jelenik meg a csevegés során, ezáltal lehetséges a felhasználó azonosítása.

E-mail cím és jelszó: megadott e-mail cím nem publikus, vagyis nem fog megjelenni sehol az oldalon, csak az aktiváláshoz szükséges adatot tartalmazó levél, valamint a rendszer használata során keletkező értesítések fognak erre az e-mail címre érkezni. A jelszó a felhasználó azonosítására szolgál. 
A születési idő: A felhasználó születési idejének megadása nem kötelező, a felhasználó azonban jogosult arra, hogy az adatok többi felhasználó elől való elrejtését kérje.          
Egyéb személyes adatok: A regisztrációs oldalon esetleg megjelenő egyéb adatok kitöltése nem kötelező. Ezen adatokat a szolgáltató az oldalon nem tünteti fel, csak honlap üzemeltetési célokra használja fel.

A Tárnoki Katlan (a továbbiakban KATLAN) az általa működtetett internetes portálon, illetve hírlevélre való jelentkezés regisztrálására adatokat kér be, a szolgáltatást használni kívánó szervezetektől ill. magánszemélyektől. A KATLAN a regisztrációs eljárás során a kérdések útján bekért adatokon kívül egyéb (így például a bejelentkezés helyére, a bejelentkezéskor használt szoftverek típusára, vagy a bejelentkezés időpontjára utaló) adatokat semmilyen módon nem gyűjt, és nem szerez meg.

A KATLAN a regisztrációs eljárásban beszerzett adatokat kizárólag az ott megjelölt célra használja fel, és nem egyesíti más forrásból származó adatbázisokkal. A KATLAN a regisztrációs eljárás során beszerzett adatokat harmadik félnek semmilyen formában nem adja át.

Az KATLAN, bár minden tőle elvárhatót megtesz a regisztrációs eljárás során rögzített adatok titokban maradásáért, nem felelős az adatok esetleges hardver- vagy szoftverhiba miatti nyilvánosságra kerüléséért.

A KATLAN minden tőle elvárhatót megtesz a regisztrációs rendszer működésének biztosításáért, gondoskodik azok megfelelő szintű védelméről különösen a jogosulatlan hozzáférés, nyilvánosságra hozatal ellen, de nem felelős azokért a károkért, amelyek a regisztrációs oldallal összefüggésben, annak működésképtelenségéből, nem megfelelő használatából, illetve számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából, adattovábbítási késedelemből erednek, illetve a regisztrációs oldalakon megtalálható adatok, információk bárki által történő illetéktelen megváltoztatásával következnek be.

A felhasználó saját adatait bármikor törölheti.

Jogérvényesítés: A felhasználók panaszaikkal, kifogásaikkal fordulhatnak közvetlenül az adatkezelőhöz, aki minden tőle telhetőt megtesz az esetleges jogsértések megszüntetése és orvoslása érdekében. A felhasználó a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyv alapján jogait bíróság előtt érvényesítheti, valamint panaszával fordulhat a Magyar Köztársaság adatvédelmi biztosához.